Σάββατο, 18 Μαϊος 2024

Συνέδριο

«“Ανάπτυξη Οριζοντίων Ικανοτήτων στην Επαγγελματική Κατάρτιση Ενηλίκων με την Ενσωμάτωση Νέων Τεχνολογιών”

foto synedrio

   

Συνδιοργανωτές:

Ρόδω Πυροβολάκη, Δ/ντρια ΙΕΚ Γαλατσίου, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βασίλης Κωνστάντος, Δ/ντής ΙΕΚ Αμπελοκήπων, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στις 19  και 20 Ιανουαρίου 2017, τα Δημόσια ΙΕΚ Γαλατσίου και Αμπελοκήπων συνδιοργανώνουν Συνέδριο με θέμα:

 

“Ανάπτυξη Οριζοντίων Ικανοτήτων στην Επαγγελματική Κατάρτιση Ενηλίκων με την Ενσωμάτωση Νέων Τεχνολογιών”

 

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Δ.ΙΕΚ Αμπελοκήπων, Νέστου 4, Αμπελόκηποι, 4-8 μ.μ. και αντικείμενό του αποτελεί η εισαγωγή, χρήση και αξιοποίηση της τεχνολογίας στην εκπαιδευτική διαδικασία της επαγγελματικής κατάρτισης. Για περισσότερες πληροφορίες: 

Ι.Ε.Κ. Αμπελοκήπων στο τηλέφωνο: 2107782282 

Ι.Ε.Κ. Γαλατσίου: http://iek-galats.att.sch.gr ή στο τηλέφωνο: 2102233737.

Δήλωση Συμμετοχής:   έως 30/12/2016.

Σκοπιμότητα του Συνεδρίου

Η δυνατότητα να ανταποκρινόμαστε σε σύνθετες απαιτήσεις, αξιοποιώντας γνώσεις, δεξιότητες και κοινωνικά χαρακτηριστικά (πχ. συμπεριφορές, συναισθήματα, αξίες και κίνητρα), όπως ορίζει τις Οριζόντιες Ικανότητες  το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης, αποτελεί αναγκαιότητα για την επιτυχή διεκδίκηση μιας θέσης στην αγορά εργασίας.

Ο Ο.Ο.Σ.Α. συνοψίζει τις Οριζόντιες Ικανότητες στο τρίπτυχο:

Ικανότητα χρήσης εργαλείων, με στόχο την αλληλεπίδραση (χρήση της γλώσσας, των συμβόλων και των κειμένων, αξιοποίηση της γνώσης και της πληροφορίας, χρήση της τεχνολογίας)

Ικανότητα αλληλεπίδρασης σε μη-ομοιογενείς ομάδες (ικανότητα να σχετίζεσαι με τους άλλους, συνεργασία και ομάδες εργασίας, διαχείριση και επίλυση συγκρούσεων)

Ικανότητα για αυτόνομη δράση (αντίληψη της μεγάλης εικόνας, διαμόρφωση και δημιουργία πλάνων ζωής και προσωπικών στόχων, υπεράσπιση δικαιωμάτων, ενδιαφερόντων, ορίων και αναγκών)

Η παρεχόμενη επαγγελματική κατάρτιση από τα ΙΕΚ δεν μπορεί παρά να είναι προσανατολισμένη προς την ανάπτυξη και καλλιέργεια των Οριζόντιων Ικανοτήτων των καταρτιζόμενων, με την Χρήση Νέων Τεχνολογιών

Σε ποιους απευθύνεται

Το συνέδριο απευθύνεται σε διευθυντές και εκπαιδευτές Δημοσίων και Ιδιωτικών ΙΕΚ, σε ακαδημαϊκούς και φοιτητές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε συναφή αντικείμενα, σε καθηγητές και τέλος σε εκπροσώπους της Γ.Γ.Δ.Β.Μ.

Στόχοι του Συνεδρίου

1. Να προσφερθεί η δυνατότητα σε εκπαιδευτές να παρουσιάσουν τα διδακτικά τους σενάρια, με στόχο την ανάπτυξη οριζόντιων ικανοτήτων, παράλληλα με την καλλιέργεια των επαγγελματικών δεξιοτήτων της ειδικότητας στην επαγγελματική κατάρτιση ενηλίκων με την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών στην εκπαιδευτική πράξη.      

Προδιαγραφές Συμμετοχής

Παρουσίαση διδακτικού σεναρίου: ανεξαρτήτως ειδικότητας. Οι διδακτικοί στόχοι αναφέρονται, ενώ δίνεται έμφαση στις οριζόντιες ικανότητες που αναπτύσσονται. Ενδεικτικά εργαλεία ανάπτυξης Οριζόντιων Ικανοτήτων πατήστε εδώ 

Απαραίτητη Προϋπόθεση: Η επίδειξη και επεξήγηση του τρόπου λειτουργίας του διδακτικού εργαλείου/εργαλείων

Δικαίωμα συμμετοχής: Διευθυντές, Εκπαιδευτές Δημοσίων και Ιδιωτικών ΙΕΚ, ανεξάρτητα εάν απασχολούνται κατά το τρέχον εξάμηνο κατάρτισης, φοιτητές συναφών επιστημονικών πεδίων, καθηγητές Τριτοβάθμιας, εκπαιδευτικοί Α/ βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης. Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ και χορηγείται Βεβαίωση Συμμετοχής. Η παρουσίαση συμπεριλαμβάνεται στην ηλεκτρονική έκδοση των πρακτικών, με κατοχυρωμένα πνευματικά δικαιώματα.

Διάρκεια Παρουσίασης:  Η παρουσίαση διαρκεί 10-15λεπτά και 10 λεπτά ακολουθεί συζήτηση με το κοινό. Γλώσσα Παρουσίασης: Ελληνικά

Δήλωση Συμμετοχής και Υποβολή Προτάσεων:

Πατήστε εδώ

Προθεσμία Υποβολής: 31/12/2016. 12.00 π.μ.

Προθεσμία Υποβολής του τελικού κειμένου – παρουσίασης προς δημοσίευση: 28/2/2017

2. Να δοθεί η δυνατότητα στους επισκέπτες που θα παρακολουθήσουν τις εργασίες του Συνεδρίου να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που τους παρέχουν οι Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών, να ανταλλάξουν ιδέες και πρακτικές αξιοποίησης των σύγχρονων εκπαιδευτικών εργαλείων και να ενσωματώσουν δημιουργικά τις τεχνολογίες στη διδακτική τους καθημερινότητα.

3. Η αλληλεπίδραση μεταξύ των εκπαιδευτών να αποτελέσει το έναυσμα για την οριζόντια δικτύωση μεταξύ τους και την έναρξη του Δημόσιου Διάλογου σχετικά με τις απαιτήσεις και τα προαπαιτούμενα του εγχειρήματος.

4. Να παραχθεί ηλεκτρονική έκδοση των πρακτικών του Συνεδρίου, με σκοπό την περεταίρω διάχυση καλών πρακτικών στο πεδίο αυτό.

Παρακολούθηση Συνεδρίου

Πατήστε εδώ.

Πρόγραμμα Συνεδρίου

Πατήστε εδώ.


Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 17 guests και κανένα μέλος

 

 

eoppep

Βιογραφικό σημείωμα

diavgeia

evropaiki pili katartisis