Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023

ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΣΕΙΣΜΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΔΙΕΚ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

                       ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ  ΣΕΙΣΜΟΥ  ΚΤΙΡΙΟΥ  ΔΙΕΚ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

   Επειδή αφενός διανύουμε μια σεισμογενή περίοδο αφετέρου δε, η Ελλάδα είναι μία σεισμογενής περιοχή, πρέπει να είμαστε ανά πάσα στιγμή προετοιμασμένοι, ώστε να αντιμετωπίσουμε με αποτελεσματικές ενέργειες, ένα σεισμό που μπορεί να συμβεί την ώρα του μαθήματος:  

      

1.Καταρχήν διατηρούμε πρώτα εμείς οι εκπαιδευτές την ψυχραιμία μας και θυμόμαστε, ότι αποτελούμε τα πρότυπα και καθοδηγητές για τους καταρτιζόμενους μας και ότι εμείς έχουμε την απόλυτη ευθύνη της τάξης μας.

2.Δίνουμε εντολή στους καταρτιζόμενους να μπουν αμέσως κάτω από τα θρανία και να παραμείνουν εκεί, μέχρι να ακούσουν νέα οδηγία σας.

3.Φροντίζουμε να προστατέψουμε τον εαυτό μας ,έχοντας σκεφτεί από την στιγμή που μπαίνουμε σε οποιαδήποτε αίθουσα να διδάξουμε, ένα ασφαλές σημείο, στο οποίο θα είμαστε προστατευμένοι κατά τη διάρκεια του σεισμού.

4.Περιμένουμε να τελειώσει ο σεισμός. Αμέσως μετά προσπαθούμε να ηρεμήσουμε όλοι και να βγούμε εκτός κτιρίου- ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ.

5.Μελετάμε την κάτοψη του κτιρίου, ώστε να γνωρίζουμε πολύ καλά που βρισκόμαστε σε σχέση με τις σκάλες και τις εξόδους. Για την κάτοψη του κτιρίου, έχει αναρτηθεί σχεδιάγραμμα στον πίνακα ανακοινώσεων της Σχολής, καθώς και στην είσοδο κάθε εργαστηρίου και μπορεί να σας δοθεί και σαν φωτοτυπία.

        

     Αξίζει να σημειωθεί ότι τα περισσότερα ατυχήματα στο σεισμό συμβαίνουν εξαιτίας του πανικού…  

   Αν κάποιος από εσάς έχει κάποια φοβία ή αμφιβολία στα παραπάνω, παρακαλώ να απευθυνθεί στη Διεύθυνση, ώστε να πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα.

    

   Ευχαριστώ για τη συνεργασία σας και σας παρακαλούμε να προετοιμαστούμε όλοι αναλόγως, ώστε να αντιμετωπίσουμε επιτυχώς και αποτελεσματικά, ανά πάσα στιγμή, ένα σεισμό.

                                                      

                                                                 εκ της Διευθύνσεως

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 105 guests και κανένα μέλος

 

 

eoppep

Βιογραφικό σημείωμα

diavgeia

evropaiki pili katartisis